Kena Tahu Apa Yang Kita Mahu dan MampuKita tak semestinya tahu sekarang, apa yang kita mahu. Tapi apa yang pasti, kita kena tahu apa yang kita mampu.
.
Contoh mudah :
.
1️⃣ Sebelum IPhone keluar, masa tu zaman Nokia. Dari jenis rerama sampailah ke N95. Tiada siapa tahu yang mereka mahu Iphone pula.
.
2️⃣ Sebelum Unifi berleluasa. Masa tu zaman dial up modem sahaja. Bunyi ‘truttt tutttt trurrtr’ berkumandang setiap kali capaian internet hendak di buka. Tiada siapa tahu yang mereka mahu Unifi pula.
.
3️⃣ Sebelum zaman kediaman berpengawal dan berpagar. Masa tu zaman, beli la apa apa rumah sahaja yang penting lokasi dan harganya. Tiada siapa tahu yang mereka akan jadikan berpengawal dan berpagar itu sebagai salah satu faktor pembeliannya.
.
Mengapa kamu, mengapa jadi bergitu ?
.
Itulah hakikatnya. Masa beredar, keperluan sudah berbeda beda.
.
Apa yang pasti, dari semua contoh yang di beri, tidak akan ada masalah jika :
.
KITA ADA KUASA MEMBELI
.
Kita tidak boleh ramal apa yang terjadi atau apa yang kita mahu ‘nanti’, (sebab ianya belum terjadi lagi), tapi kita boleh bersedia seawalnya.
.
Laburlah hari ini, untuk kegunaan di hari ‘nanti’.
.
MOTS : Tingkatkanlah kuasa membeli dan yang paling utama, segala asset atau yang ada jadikan ia kalis inflasi. Jika tidak pasti, hubungi saya dan mungkin saya bisa share solusi!
.
Nota : Pengkongsian tentang kewangan dan unit amanah akan di pindahkan ke fb page https://www.fb.com/AdamMohdJuni
.
Hubungi saya untuk pelaburan unit amanah : http://www.wasap.my/+60197796973/
.
#DP8020
#AMG8020
#8020Empire
#8020EmpireJB
Kena Tahu Apa Yang Kita Mahu dan Mampu Kena Tahu Apa Yang Kita Mahu dan Mampu Reviewed by Adam Mohd Juni on September 19, 2019 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.
google.com, pub-1598792615867369, DIRECT, f08c47fec0942fa0