Situasi Biasa #003 : Kenapa kena invest dengan saya ?


.
‘Dam, aku nak join investment public mutual. Tapi boleh bagi sebab kenapa kena pilih kau jadi consultant aku ?’ Kawan tanya
.
Aku balas ‘Owh mudah. Investment aku sendiri pun, aku lah yang jaga’
.
Dia balas ‘Maksudnya ?’
.
Aku jawab ‘Aku jadi consultant untuk diri sendiri la. Sebab tu aku akan sentiasa update knowledge dan peka dengan keadaan market semasa. Aku percaya aku boleh manage dan ada sebab yang jelas aku buat semua perkara.’
.
Dia reply balik ‘Cantik, minggu depan jumpa’
.
.
Nota :
.
Ada yang cakap berdasarkan pengalaman sendiri, ada juga berdasarkan pengalaman orang lain. Ada juga berpandukan ‘google’ semata mata.
.
Tapi tak kira macam mana pun, objektifnya adalah sama. ‘Untuk pastikan matlamat kewangan client sentiasa terjaga!’
.
Support :
Adam Mohd Juni
www.adamjuni.com
.
#DP8020
#AMG8020
Situasi Biasa #003 : Kenapa kena invest dengan saya ? Situasi Biasa #003 : Kenapa kena invest dengan saya ? Reviewed by Adam Mohd Juni on October 03, 2019 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.
google.com, pub-1598792615867369, DIRECT, f08c47fec0942fa0