Situasi Biasa #004 : Investment unit amanah ni mungkin bukan untuk anda ?


.
‘Dam, aku nak join investment public mutual boleh tak ?’ Kawan tanya
.
Aku balas ‘Owh boleh je. Tapi ape target kau sebenarnya’
.
Dia balas ‘Maksudnya ?’
.
Aku jawab ‘Ye lah, duit kau nak invest ni, kau nak buat ape ? Nak buat bersara ke ? Nak beli rumah ke ? Nak buat belanja anak belajar ke.’
.
Dia reply balik ‘Owh mcm tu ke ? Aku nak invest, tapi nanti tengah bulan kalau sesak, aku nak pakai la’
.
Aku kata ‘Hehe, mcm tu investment unit trust ni x berapa sesuai bro. Ada afdalnya simpan dalam saving acc atau cash saja’
.
Nota :
.
Investment ni perlukan masa, jadi mungkin tak sesuai untuk sesetengah orang punya rencana.
.
Pastikan konsultan anda tanya dan well aware matlamat kewangan anda. Ini bukan pelaburan syok sendiri ya!😅
.
Support :
Adam Mohd Juni
www.adamjuni.com
.
#DP8020
#AMG8020
 — in Johor Bahru.
Situasi Biasa #004 : Investment unit amanah ni mungkin bukan untuk anda ? Situasi Biasa #004 : Investment unit amanah ni mungkin bukan untuk anda ? Reviewed by Adam Mohd Juni on October 05, 2019 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.
google.com, pub-1598792615867369, DIRECT, f08c47fec0942fa0