Situasi Biasa #006 : Unit Trust Ni Mudah Macam Mendobi je


.
Sabtu pagi di kedai dobi layan diri
.
‘Dam, hari hari kau post pasal investment, aku pon rasa macam nak join la. Tapi aku tak tau benda pasal ni’ - Kawan kata
.
Aku balas - ‘Owh senang ja. Kau bagitau aku kenapa kau ada kat kedai dobi ni ?’’.
.
Dia balas ‘ Nak basuh baju la. Kejap lagi nak pakai pegi dating’
.
Aku kata lagi - ‘Itu lah. End game semua yang pergi dobi ni sama, nak baju bersih so diorang boleh pakai baju tu kan ?. Ingat, dobi ni tools sahaja’
.
Dia reply balik ‘Ok. Memanglah tu poin pergi dobi. Terangkan lagi dam’
.
Aku kata ‘Ok. Cuci 20 minit, keringkan 20 minit. Dalam 40 minit, baju kau dah ready. Tapi kena modal seploh ringgut la’
.
Aku kata lagi ‘Sama la macam investment ni. Ending dia semua orang nak duit tu nak pakai. Unit trust tu tools nya sahaja’
.
‘Ok dam, lagi dam lagi’ - cakap dia sambil mata dah mula berkaca kaca
.
‘Cuba kalau kau basuh baju ni sendiri kat rumah semalam dan kau jemur kat ampai, hari ni pon baju tu boleh kering dan kau boleh pakai pergi dating. Tak payah keluarkan Seploh ringgut pun kan ?’ - aku tanya
.
‘Memanglah!’ - dia balas
.
‘Macam tu lah unit amanah. Kalau kau ready atau start awal, kau boleh dapat hasil yang sama dengan modal yang rendah!’ - aku cakap kat dia
.
‘Ok lah! Bila boleh mula ?’ - tersengin sengih dia!
.
.
Nota :
.
.
Jangan pening kepala sampai nak kene study bagai nak rak sebelum decide nak labur ke tak. Tugas consultan untuk mudahkan hidup anda. Segala fakta, bukti dan tools ready untuk di guna.
.
Kalau nak study sendiri pon boleh juga, cuma jangan la sampai terlalu lama sebab dalam unit amanah, masa adalah sangat beharga!
.
Support :
Adam Mohd Juni
www.adamjuni.com
.
#DP8020
#AMG8020
 — in Johor Bahru.
Situasi Biasa #006 : Unit Trust Ni Mudah Macam Mendobi je Situasi Biasa #006 : Unit Trust Ni Mudah Macam Mendobi je Reviewed by Adam Mohd Juni on October 05, 2019 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.
google.com, pub-1598792615867369, DIRECT, f08c47fec0942fa0